zwartekat

Het Aura

Goudglans

» Aurum is Latijn voor goud. Aura betekent letterlijk goudglans. Iedereen heeft een aura. Het is een energieveld of lichtveld dat elk levend wezen omringt. Een soort van tweede lichaam dat om ons fysieke lichaam aanwezig is. In dit energieveld bevinden zich de zeven hoofdcentra: de chakra's. De kleur en de vorm en grootte van het aura, verandert constant en vertelt iets over de lichamelijke en geestelijke toestand van een persoon. Mensen die zich erin trainen of hier van nature gevoelig voor zijn kunnen deze aura's waarnemen. Een aura ziet eruit als een licht of kring rond iemands hoofd of lichaam. Dat mensen omringd worden door aura's is al eeuwen bekend. Christelijke heiligen worden niet voor niets vaak afgebeeld met een halo rond het hoofd. De oude Egyptenaren deden hetzelfde bij hun goden en ook bij Hindoes, Boeddhisten, Grieken en Romeinen vindt men dit verschijnsel terug.
Sommigen beschrijven de aura als een eivorm, een soort lichtring rond het lichaam. Anderen hebben het over een warme gloed die straalt rond het lichaam en bestaat uit alle kleuren van het spectrum.

Functie van het aura
Het aura kan gezien worden als het verlengde van ons energetische lichaam. Ons aura beschermt ons tegen negatieve energieŽn van buitenaf. Daarnaast worden in ons aura gebeurtenissen en emoties opgeslagen die niet verwerkt zijn. Als dit 'negatieve' emoties zijn (pijn, woede, haat, angst, stress) dan kan dit leiden tot een verstoring van de energiestromen in het aura. Als gevolg hiervan kan het aura vervormen, van kleur veranderen en tenslotte fysieke klachten veroorzaken. Zoals in onze bloedbaan en in onze meridianen energieblokkades (stolsels) kunnen optreden, zo kunnen deze ook in onze aura ontstaan. Eťn van de meest bekende verschijnselen hiervan is overmatige moeheid! Ook wanneer u veel medicijnen gebruikt ontstaat er een restverwerking in uw aura.

Hoe kun je leren aura's te zien?
Er zijn twee manieren om aura's te zien: door een bepaald deel van je hersenen te activeren of via spirituele ontvangst. Om de aura te kunnen zien, heb je vooral geduld en oefening nodig. Er zijn diverse websites of boeken te vinden welke stap voor stap beschrijven hoe dit het beste te aan te pakken. De meest simpele oefening is toch wel de hand tegen de witte muur. Om een aura te zien moet u leren uw ogen op een bepaalde manier te focussen die zich niet op papier laat uitleggen maar die u gewoon moet ervaren. Probeer uw blik ietwat wazig te maken en niet te scherp op de hand te focussen. U zult zien dat u een vage witte waas rond uw vingers ziet. Dit is de eerste laag van uw aura. Plaats uw wijsvingertoppen tegen elkaar en kijk er ongeveer 10 sec naar. Haal ze dan langzaam uit elkaar. U zult een fijne, bijna onzichtbare energiedraad zien, die uitrekt en de vingertoppen verbindt.

En een aura voelen?
Niet iedereen kan een aura zien, de meesten kunnen het, vaak onbewust, wel voelen. Een leuke oefening (alleen ůf samen) is even in uw handen wrijven, deze vervolgens 30 cm uit elkaar houden en langzaam naar elkaar toe brengen. Op een gegeven moment voelt u een lichte weerstand, alsof u een bal indrukt. Soms voelt u zelfs tintelingen. Behalve voelen, voelt u onbewust ook aan. De hele dag vindt er energie-uitwisseling plaats tussen uw aura en die van anderen, bijvoorbeeld door iemand die in uw nabijheid is. Mensen die erg boos of verdrietig zijn stralen die emoties via hun aura naar buiten. Anderen die daar gevoelig voor zijn, HSP bijvoorbeeld, pikken deze emoties weer op via uitwisseling tussen de aura's en vervolgens blijft deze energie een tijdje bij ze hangen. Zij voelen zich dan ineens niet zo prettig terwijl er daarvoor nog niets aan de hand was. Ook zijn er mensen die de energie letterlijk uit u zuigen. Zij zijn hier zich niet van bewust, maar laten u met een onrustig, doodmoe of leeg gevoel achter.

Uw Aura beschermen.
Veel gevoelige mensen hebben een open aura die ontvankelijk is voor allerlei soorten energie. Om te voorkomen dat uw aura te veel beÔnvloed wordt door energieŽn van anderen is het van belang dat u goed geaard bent en dat u uw aura leert af te schermen of te reinigen. Dit kan door het dragen van bepaalde kristallen, een labradoriet bijvoorbeeld, wierook of een doodgewone douche, maar er zijn ook enkele visualisatie oefeningen die u daarmee kunnen helpen.
Om u te ontdoen van 'vreemde energieŽn' ontspant u zich en stelt u zich voor (visualiseer) dat er een wervelwind om u heen waait. Een wervelwind, die begint op de vloer, vlak langs uw lichaam draait en zo breed is dat hij uw aura geheel vult, tot aan uw kruin en dan los laat en verdwijnt in de verte. Laat hem lekker draaien en alle storende elementen en gedachten, gevoelens en stemmingen van anderen - uit uw aura met zich mee voeren.
Om u van te voren te beschermen tegen energieŽn van anderen kunt u visualiseren dat u een in een glazen koepel zit. Of u kunt doen alsof u een mooie blauwpaarse cape omhangt en deze helemaal dichtslaat.

Mensen die vaak teveel energie aan anderen geven of negatieve van anderen krijgen sluiten hun zonnevlecht niet goed af of er is daar een blokkade; Stelt u zich een jampot voor bij uw zonnevlecht en draai dan het deksel 5 keer goed dicht zodat u dus alle energie binnenhoudt en u zich beschermt tegen negatieve vermoeiende energie. Ook kunt u drie keer over uw buik wrijven vervolgens uw vuist dichtknijpen en in gedachten zeggen: ik hou mijn energie binnen!

Aura op de foto
Op paranormaalbeurzen wordt vaak aangeboden om tegen betaling (20 euro of meer!) een opname te laten maken van uw aura. Dit wordt gedaan met een speciaal geprepareerde camera voorzien van gekleurde LEDs en een 'vingerlezer'. Deze aurafoto is niet meer dan een interpretatie van de camera (op basis van uw lichaamsweerstanden) van hoe uw aura er op dat specifieke moment uit zou kunnen zien. Het gaat hier dus niet om een echte weergaven van uw aura! Kirlianfotografie wordt ten onrechte ook wel aurafotografie genoemd. De enig bekende mogelijke reden om de Kirlianfoto met de aura te associŽren, is een oppervlakkige uiterlijke gelijkenis tussen de stralingspatronen op de Kirlianfoto en de uitstralingen die de helderziende meent waar te nemen als aura.