zwartekat

Chemtrails in de lucht

Kunstwolken

» Soms kijk je naar een strakke blauwe lucht, de zon schijnt, het is een prachtige dag. En dan op een gegeven moment zie je wat vliegtuigstrepen verschijnen en het valt je op dat die strepen wel erg lang blijven hangen. Deze strepen waaieren uit, worden steeds breder en vervolgens verandert de lucht in een melkachtig grauw wolkendek. Deze kunstwolken kunnen soms zo dik worden dat ze de zon succesvol blokken. Er zijn veel mensen en ook onderzoekers die zich afvragen wat er dan aan de hand is. Er zijn dan ook verschillende theorieŽn over de vormingen van deze trails. Ze komen het meest voor in Noord-Amerika, Europa, AustraliŽ en Zuid-Afrika. De vraag nu is, zijn deze Ďchemtrailsí van goedaardige of sinistere aard?

Chemtrail is een samentrekking van de Engelse woorden chemical (chemisch) en trail (spoor) en daarmee een variant op contrail (condensation en trail) en wordt in het algemeen gezien als een complottheorie. Er zijn wereldwijd complottheorie-aanhangers die overtuigd zijn van het bestaan van deze chemtrails. Condens strepen ontstaan op grote hoogte in het luchtruim als gevolg van de uitstoot van uitlaatgassen door vliegtuigen. De chemtrail-theorie stelt dat vliegtuigen moedwillig chemische stoffen in het luchtruim verspreiden in de vorm van contrails om zo dit te verbloemen en er geen ruchtbaarheid aan te geven.

De meeste theorieën gaan er van uit dat de overheid verantwoordelijk is voor de verspreiding van de chemische stoffen met als mogelijk doel; BeÔnvloeden van het weer, klimaat of milieu, Het verstoren van militaire opsporingssystemen, Het beÔnvloeden en daarmee onderwerpen van bevolkingsgroepen (mindcontrol) of het uitvoeren van een natuurlijke selectie op mens of dier. (het uitroeien van zwakke individuen). Een belangrijke theorie is die van William Thomas. Die zegt dat Chemtrails een aluminiumoxide "zonnescherm" in de atmosfeer leggen om genoeg zonlicht te doen afwijken om de gevolgen te verlichten van het globale opwarmen van de aarde.

Contrails
Bij verbranding ontstaat naast koolmonoxide ook waterdamp, dat als stoom de motor verlaat. Vier liter verbrande kerosine produceert ongeveer 1 liter water. Vliegtuigen vliegen op een hoogte van ongeveer 10 kilometer, een gebied dat we de troposfeer noemen. De temperatuur ligt hier ver onder het nulpunt, want voor iedere kilometer die we vanaf de aarde omhoog stijgen daalt de omgevingstemperatuur ongeveer 6 graden. Een combinatie van erg vochtige lucht met een lage omgevingstemperatuur biedt ideale omstandigheden voor de vorming van contrails. Door de warme vochtige uitlaatgassen condenseert de aanwezige waterdamp in kleine druppeltjes water, die op hun beurt weer veranderen in ijskristallen. Deze miljoenen druppeltjes/ijskristallen vormen de contrail, die als een witte wollige staart van honderden meters lengte achter het vliegtuig hangt. Contrails ontstaan bij een omgevingstemperatuur van ongeveer -57 graden Celsius, waarbij de vochtigheid bepaalt hoe lang een contrail zichtbaar blijft. Dit varieert gemiddeld van enkele minuten tot een maximum van 20 minuten. Sinds de introductie van straalmotoren in de luchtvaartindustrie (1952) zijn contrails dus een normaal verschijnsel.

Chemtrails
Ongeveer halverwege de jaren tachtig werden de eerste vreemde contrails gesignaleerd. Het viel mensen op dat de contrails niet meer binnen enkele minuten oplosten, maar urenlang stand hielden. In plaats van een korte condens staart, trokken vliegtuigen nu solide lijkende strepen in de lucht van soms wel tientallen kilometers lengte. Sinds 1996 is het aantal meldingen wereldwijd enorm toegenomen, wellicht mede door de aandacht hiervoor op het Internet.

Soms beperkt dit fenomeen zich tot enkele strepen in de lucht, naast elkaar of kruislings. Maar er kan zich ook een waar spektakel voltrekken dat veel weg heeft van een luchtshow. Plotseling verschijnen er meerdere vliegtuigen die, als in het spel Boter, kaas & eieren, een enorm ruitjespatroon in de lucht aanbrengen. In de daarop volgende uren worden de strepen langzaam breder, terwijl ze niet of nauwelijks oplossen. Deze strepen vormen na enige tijd een aaneengesloten grijze deken.

Chemtrails boven Nederland


Chemtrails zijn een wereldwijd fenomeen en worden gesignaleerd van Rusland tot Amerika, van BosniŽ tot AustraliŽ. Op websites zoals bijvoorbeeld Google images kunt u genoeg foto's vinden van chemtrails.

Waarom Chemtrails?
Omdat het bestaan van Chemtrails vanuit officiŽle bronnen wordt ontkend, zijn er vooral op het Internet uiteenlopende theorieŽn ontstaan. Deze variŽren van sproeien om het weer te veranderen (weermodificatie), tot sproeien als wapen tegen Global Warming (opwarmen van de aarde) en zelfs sproeien om ons ziek te maken (depopulatie, geheime experimenten). Maar er zijn ook aanwijzingen dat Chemtrails gebruikt worden om het effect van HAARP te meten.
In 2002 vrijgegeven geheime documenten onthullen dat het Britse leger in opdracht van het Ministerie van Defensie grote gebieden van Engeland omtoverde tot gigantische laboratoria. Om de effecten van een eventuele biologische oorlog te kunnen bestuderen, werden tussen 1940 en 1979 grote gebieden besproeid, uiteraard zonder medeweten van de bevolking.
Soortgelijke geheime operaties zijn ook in Amerika aan het licht gekomen tijdens hoorzittingen in de Senaat in 1977, waarbij volgens militaire rapporten grote hoeveelheden bacteriŽn werden gesproeid (tussen 1940 Ė 1970) over onwetende burgers in San Francisco, New York, Washington D.C en langs de Pennsylvania Turnpike.

Geen mysterie?
Wie 'chemtrails' intikt in Google krijgt een overdosis aan informatie over het onderwerp. Zin en onzin zijn nauwelijks van elkaar te onderscheiden en voor u het weet zit u vast tussen de meest vreselijke doemscenario's en de sussende woorden van de non-believers. Beide brengen ons niet echt verder in een zoektocht naar antwoorden.
Toch hoeven we niet ver te zoeken om toch iets tastbaars tegen te komen. Op de officiŽle website van Atmospheric Science Program bijvoorbeeld staan genoeg bewijzen dat men wel degelijk chemtrails creŽert, met als doel wetenschappelijk onderzoek naar het weer middels het in de lucht brengen van chemische (aluminum, barium) aerosols.

Documentaire: What in the world are they Spraying?
De site realityzone is bezig met de productie van een documentaire over chemtrails, hieronder de trailer.


Chembusters
Over mensen als Wilhelm Reich en orgone energie zult u niet snel informatie tegenkomen en binnen de reguliere wetenschap wordt er niet over gesproken. Orgone energie wordt ook wel de Kosmische levensenergie genoemd. Deze energie wordt door mensen gebruikt om chemtrails te bestrijden met een apparaat dat een chembuster heet. Deze constructie bestaat uit een zestal koperen pijpen die in een basis van kunsthars, koper en aluminium worden geplaatst. Onderin deze pijpen bevinden zich kristallen die, in combinatie met de hars en metalen, orgone energie genereren. De gedachte is dat deze positieve energie de negatieve energie van chemtrails teniet doet. Er zijn mensen die (soms hele mooie) chembusters voor u maken, ook zijn er verschillende websites te vinden met een bouwinstructie voor uw eigen Chembuster. Werkt het? Verschillende video's bewijzen van wel.

Update: Op de VN-conferentie te Nagoya is vandaag door de 193 lidstaten beslist om te stoppen met allerlei projecten en experimenten van Ďgeo-engineeringí, d.w.z. het kunstmatig en opzettelijk beÔnvloeden van het klimaat. Verklaring : men begrijpt nu (plots Ö) de potentiŽle risicoís ervan. In deze .pdf vindt u de tekst die via persbureau Reuter is verspreid. Het fenomeen Ďchemtrailsí wordt hierin expliciet vernoemd. Nu is het op het hoogste niveau, officieel en wereldwijd toegegeven : men is op allerlei manieren al jaren bezig ons klimaat te manipuleren. Ook het bestaan van HAARP en de nefaste rol van dit enorm elektromagnetisch wapen wordt nu toegegeven.