zwartekat

Orgone energie

I still dream of Orgonone

» Dit zijn de eerste woorden van het nummer Cloudbusting van Kate Bush. Dit bijzonder mooie nummer met evenzo mooie clip (gebaseerd op het ‘Book of Dreams’ van Peter Reich) heb ik vaak gehoord en gezien zonder er echt bij stil te staan waar het nou allemaal over ging. Toen ik vele jaren later eens een artikel las over Orgone en Chembusters, viel het kwartje pas.

Het boek dat Peter Reich schreef, ging over zijn vader. Een typisch "gekke" geleerde die iets had uitgevonden dat té goed werkte. En als iets té goed werkt, loopt het vaak niet goed met je af. In het artikel over Chemtrails heb ik al eens gerept over de Chembusters, gebaseerd op de Orgone theorie van de van oorsprong Oostenrijkse psycholoog en psychiater Dr. Wilhelm Reich. (1897 – 1957) Een theorie die hem dankzij de Amerikaanse FDA (Food & Drug Administration) (vreemd genoeg) in de cel deed belanden.
In deze theorie beweerde Reich dat hij door organische en anorganische materialen op een bepaalde wijze te combineren een universele levensenergie (ook wel ki, prana, ether of chi) kon opwekken en kanaliseren. Dit zou een positieve invloed hebben op het leven in het algemeen en zelfs genezing kunnen bevorderen. Reich noemde deze energie Orgone. Hij bouwde zogenaamde Orgone accumulators, kisten voorzien van diverse lagen fiberglas en staalwol, waar zijn patiënten in konden zitten voor het verbeteren van hun gezondheid en dit met goede resultaten!

Cloudbuster
Behalve een accumulator voor deze orgone-energie ontwikkelde Reich nog een ander apparaat, de Cloudbuster, waarvan hij beweerde dat het stromen van orgone-energie kon manipuleren in de atmosfeer en zo overal ter wereld regen kon veroorzaken door de vorming van wolken. Reich slaagde er in om het tijdens het ‘Maine Blueberry-experiment’ daadwerkelijk te laten regenen.
Uiteindelijk werd Reich gearresteerd en werd het hem ten strengste verboden om zich nog langer bezig te houden met zijn experimenten of over zijn wonderlijke theorieën te publiceren. De overheid vernietigde al zijn werk en Reich stierf uiteindelijk in zijn cel aan een hartaanval, vlak voordat hij weer vrij zou komen. Daarmee begint het verhaal eigenlijk pas… want ondanks het feit dat de Amerikaanse overheid Reich’s uitvindingen vernietigde en veel van zijn studiewerk verbrandde, zoals dat ook bij Nicola Tesla het geval was, zo bleef er veel over de Orgone-experimenten bewaard, vooral doordat het proces relatief simpel is.

Toen Reich in 1957 overleed in een Amerikaanse federale gevangenis liet hij de wereld zijn nalatenschap na: 300 dozen met ongepubliceerde documenten van zijn hand. Hij wist dat de wereld in '57 niet klaar zou zijn voor zijn ideeën en daarom bepaalde hij dat dat deze documenten pas in 2007 mochten worden vrijgegeven.

Over orgone is weinig informatie te vinden en binnen de reguliere wetenschap wordt er nagenoeg niet over gesproken. Toch is binnen de alternatieve kringen orgone populairder dan ooit. Met moderne inzichten is deze techniek zelfs geperfectioneerd. En het mooiste van alles.. De Orgone energie opwekkers zijn voor eigenlijk een ieder gewoon te koop (of gemakkelijk zelf te maken) en uit te testen!

Moderne Orgone energie
Wat Reich in het groot deed met zijn orgone accumulator, kan dus ook in het klein. Men heeft ontdekt dat het combineren van kunsthars (een organisch materiaal, omdat de basis aardolie is) met metaalsnippers (een anorganisch materiaal) het zelfde effect veroorzaakt. En als aan het geheel ook nog kristallen worden toegevoegd, geeft dit de energie een extra boost en zorgt dit voor een continuïteit aan afgifte van positieve energie.

Een groot voordeel van bovenstaande combinatie is dat deze zich, door het gebruik van giethars, bijzonder mooi laat vormen en zijn de meest mooie modellen denkbaar. Hierdoor is een handzame orgone transformer mogelijk, die er ook nog eens decoratief uitziet, variërend van piramides tot simpele blokjes om in huis neer te zetten, tot oorbellen en nekhangers.

De invloed van orgone energie.
Over de invloed van orgone zijn de meningen nogal uiteenlopend. Over het algemeen zou het constant positieve energie uitstralen en negatieve energie in de omgeving omvormen tot positieve energie, wat uiteraard goed is voor mens en dier. Alleen daarvoor zou je al zo’n ding in huis willen neerzetten. ;)

Net als bij kristallen wordt beweerd dat het tegen allerhande kwalen en aandoeningen werkt. Ook zou het de gevolgen van stralingen (GSM, Wifi, HAARP, Chemtrails, aardstralen, elektrosmog) tegen gaan.

Ik heb zelf onlangs voor het eerst zelf eens een orgone piramide mogen bekijken tijdens een bezoek aan een beurs en ik moet zeggen dat, door simpel mijn hand er een aantal centimeters boven te houden, de energie wel degelijk te voelen was. Deze dan ook maar meteen gekocht en een mooi plekje in huis gegeven.

De samenstelling
Eerder was al te lezen dat de basis van orgone bestaat uit kunsthars, metaalsnippers en kristallen. Maar wat is het 'recept'?
De metalen welke over het algemeen het meest worden gebruikt (en dus beproefd zijn) zijn ijzer, aluminium, koper, zilver en goud. Dit kunnen snippers, splinters, krullen, draadjes of klompjes zijn, dat maakt niet uit.
Ook met kristallen zijn er diverse mogelijkheden. Sommige kristallen worden voor een bepaald doel gekozen (bijvoorbeeld bergkristal voor meer positieve energie of toermalijn tegen straling) en sommige kristallen werken goed in combinatie met andere soorten. Ook kun je op basis van je voorkeur dus een geheel eigen combinatie maken met daarin je favoriete stenen.

Kopen of zelf maken?
Via zoekmachine Google of youtube zijn diverse websites en filmpjes te vinden waarin stap voor stap uitgelegd wordt hoe je zelf een orgone transformer kunt maken. De ‘ingrediënten’ en benodigdheden zijn niet lastig te verkrijgen. Op die manier kun je alles geheel naar eigen smaak en inzicht personaliseren.

Wil je al dat geklieder niet, of denk je dat jou dat nooit gaat lukken, dan zijn er prachtige kant en klare kunstwerkjes te verkrijgen bij een heuse Orgone Giftshop of via particuliere kunstenaars.

Mocht het mij nog eens lukken om zelf iets moois te maken (het voornemen is in elk geval aanwezig) dan zal ik het resultaat daarvan natuurlijk meteen op deze pagina plaatsen.

Update:
Afgelopen Pinksterweekend heb ik zelf een poging gewaagd om mijn eigen orgonite te maken. Zie hieronder een verslag van dit experiment.

Via e-bay had ik een handvol kristallen (bergkristal, zwarte toermalijn en amethist) besteld. Het lokale tuincentrum had ter decoratie mooie brokken rozekwarts voor een schijntje van wat ze op bijvoorbeeld een beurs of in een new-age winkeltje kosten. Een hamer (met veiligheidsbril!) maakte hier mooie kleine brokjes van.
In de schuur had ik zelf nog wat dik koperdraad, elektriciteitskabel en roestvrijstalen pannensponzen liggen. Dit alles gestript, verknipt en versnipperd. Het dikke koperdraad heb ik gebruikt om wat mooie figuurtjes te maken.
Kunsthars was wat lastiger aan te komen. Een hobbywinkel had nog enkele pakken in het magazijn onder een dikke laag stof en een guldenprijs op het etiket. Deze mocht ik voor heel weinig geld meenemen.

Voorbereiding, uitvoering en beginnersfouten
Lekker buiten in het zonnetje alles klaargelegd. De tuintafel voorzien van wat oude kranten tegen het mogelijke knoeien. Voor de vormpjes had ik een muffinblik met 6 vormpjes gekocht. Deze heb ik ingesprayd met teflon (WD-40) en met een keukenpapiertje verder ingewreven.
Van het dikke koperdraad heb ik 6x het Reiki symbool voor kracht (Cho Ku Rei) gemaakt voor op de bodem van de vormpjes.
Daarna heb ik de twee flesjes (hars en verharder) volgens de voorschriften gemixt. De eerste misser was al een feit. De hars was niet geheel transparant maar ietwat gelig. Wellicht de ouderdom?
Vervolgens, zoals ik in zoveel filmpjes en voorbeelden heb gezien, ben ik aan de slag gegaan. Eerst een laagje hars, de koperen figuurtjes er netjes in gelegd, daarboven op weer wat hars en wat snippers van de drie eenheid van bergkristal, de rozekwarts en de amethist. De amethist stimuleert spirituele groei, openstaan voor nieuwe dingen, rust en kalmte. De rozekwarts staat voor universele liefde, inspiratie en creativiteit. De bergkristal geeft nieuwe energie, reinigt en versterkt. Het bijzondere is dat amethist, rozekwarts en bergkristal elkaars werking versterken.
Daarbovenop een flinke laag metaalsnippers en knipsels met daarop nog een laagje hars. Met een bamboestok uit m’n groentetuin heb ik de snippers en hars een beetje aangedrukt in de vormpjes. De laatste laag bestond uit brokjes bergkristal en zwarte toermalijn. De toermalijn zorgt voor aarding, beschermt tegen negatieve energie en elektromagnetische straling. Daarbovenop de laatste laag hars en nu kon het geheel gaan opdrogen.

Met hoge verwachtingen pakte ik de volgende dag het blik uit de schuur. Misser nummer twee was een feit. Ik had de vormpjes té vol gestopt met metaal en kristallen. Hierdoor staken er uit de bodem nog enkele splintertjes metaal en puntjes kristal. Jammer! Maar goed, niets meer aan te doen.
Ook kreeg ik de blokjes met geen mogelijkheid uit het blik. De volgende keer flink wat meer teflon spray voorkomt dat je het blik te lijf moet gaan met een hamer en deze daardoor onherstelbaar beschadigt. (misser nummer drie)

Al met al ben ik best heel trots op het resultaat. Ik ben geenszins een kluns maar ik blink ook niet bijzonder uit in handigheid. Toch is het mij gelukt om zonder al te veel moeite mijn eigen orgonite te maken. Enkele missers hebben er voor gezorgd dat ze iets minder mooi zijn dan ik ze in gedachten had, maar fouten zijn er om van te leren. Een tweede poging zal ongetwijfeld een beter resultaat opleveren.